زهرا مسلمی ( تحصیلات : لیسانس ، 38 ساله )

سلام بنده با اذن و اجازه همسرم نذر کردم که اگر خداوند پسری به ما داد اسمش را بنام پیغمبر محمد بگذاریم ولی الان که خداوند پسری به ما عطا کرده همسرم زیر حرفش زده و نذر مرا که با اذن و اجازه خودش بوده قبول ندارد و می گوید چون اسم دایی اش محمد هست دیگر اسم فرزندم را محمد نمی گذارم و اسم شناسنامه اش را چیز دیگر می گذاریم و به من می گوید تو به نام محمد صدایش کن من خیلی از این موضوع ناراحتم و نمی دانم چیکار کنم. آیا برگشتن از این نذر گناه است؟ آیا نذری که با اذن خودش بوده را می توان از آن برگشت؟ لطفا راهنمائیم کنید ممنون میشم.


مشاور (قربان منتظمی)

سلام. با تشکر از مراجعه شما به سایت راسخون و عذرخواهی بابت تاخیر در پاسخگویی به دلیل وجود مشکلات فنی؛

نذر بدون اجراى صیغه لفظى صحیح نیست، و چیزى بر نذر کننده واجب نمى شود.

نذر در صورتى صحیح است که براى آن صیغه خوانده شود، خواه به عربى باشد یا زبان هاى دیگر؛ بنابراین اگر بگوید چنانچه فلان حاجت من روا شود براى خدا بر من است که فلان مقدار مال را به فقیر بدهم، نذر او صحیح است، بلکه اگر بگوید نذر مى‏‌کنم براى خدا اگر فلان حاجت من رواشود فلان کار خیر را انجام دهم، کافى است.

با توجه به مطالب بالا پاسخ سوال شما (آیا برگشتن از این نذر گناه است؟) این است که اگر صیغه نذری که در مطلب بیان کردید به زبان آورده اید و با شوهر به توافق رسیده اید قاعدتا صیغه نذر شما واقع شده است و نباید صیغه نذر خودتان را با بهانه های بی جهت تغییر دهید.

ضمن اینکه آیت الله العظمی مکارم می فرماید: اگر نذر کردید به نذرتان عمل کنید تا موجب سلامتی خودتان و فرزندتان باشد، البته منظورم این است که صیغه نذر را خوانده باشید. طبق متن سوال ارسالی، توسط شما صیغه نذر خوانده شده و فرقی بین فارسی و عربی هم نیست. در ضمن شک نداشته باشید که این اسم ها باعث سلامت و باعث برکت است و تغییر این اسم ها به مصلحت نیست.1

کفاره شکستن نذر

اگر کسی حنث نذر کند، باید یا ده فقیر را اطعام کند یا آنان را لباس پوشاند و در صورتی که مقدور نباشد، سه روز پیاپی روزه بگیرد.

پی نوشت:

رادیو پیام، فایل صوتی آیت الله العظمی مکارم شیرازی (https://radiomaaref.ir/videoDetails/?m=044157&n=597136)